جهش تولید | دوشنبه، ۲۸ مهر ۱۳۹۹

آش در فرهنگ مردم بهبهان - تولیدات ویژه - نمایش محتوا

 

 

آش در فرهنگ مردم بهبهان

Loading the player...

بهبهانی ها در گذشته به برنج یا پلو آش می گفتند مثلا آش و گوشت که امروزه همان چلو خورشت گفته می شود این آش جزء غذاهای بزرگان و غذاهای خاص بهبهانی محسوب می شد و فقرا معمولا این امکان برایشان فراهم نبود که به طور مداوم از آش استفاده کنند .آش از دیر باز تاکنون مورد احترام مردم بهبهان بوده است و آنرا مانند نان برکت خدا می دانستند. آش در فرهنگ مردم بهبهان آنقدر نقش مهمی داشت که حتی جنبه اعتقادی پیدا می کرد مثلا آش عاشورا یکی از نمونه ها و جنبه های اعتقادی در فرهنگ مردم بهبهان می باشد که به آن آش نذری یا به قول بهبهانی ها آش نرذی گفته می شود.مردم به آش عاشورا خیلی معتقدند که تبرک دارد و اصرار دارند که از این آش که با خورشت می باشد حتما بخورند . بهبهانی ها در ماه مبارک رمضان سعی می کنند مقداری برنج را به افرادی نیازمند بدهند تا بتوانند با استفاده از آن به عبادت خدا پرداخته و ماه رمضان را روزه بگیرند .آش نذری ( نرذی ) که نام دیگرش سره رهی می باشد زمانی که بهبهانی ها احساس خطر ، حادثه و یا احتمال شیوع نوعی بیماری واگیر دار یا حادثه عمومی بکنند برای دفع آن بلا و برطرف شدن خطر و گرفتاری معمولا زنان یک کوچه یا یک محل با مساعدت یکدیگر به تهیه این نوع آش اقدام می کنند. این آش در دیگ بزرگی معمولا بر سر راه عبور مردم در کوچه بار گذاشته می شود و آنرا بین مردم و بویژه فقرا و نیازمندان پخش می کنند تا رفع بلا شود و یک نمونه دیگر آش ابودردا می باشد که معمولا زمانی که مردم بهبهان بچه هایشان دچار بیماری می شوند برای سلامتی آنها این نوع آش را تهیه می کنند و بین مردم توزیع می کنند.