انار چینی در باغملک - تولیدات ویژه - نمایش محتوا
انار چینی در باغملک
یاقوتهای سرخ و سفید انار در حاشیه مزارع یا در باغ مركبات ایذه و باغملک به صورت ارگانیك به عمل میآیند. با آغاز فصل برداشت انار، این روزها در ایذه و باغملک شاهد حضور باغداران و مردمی هستیم كه به همراه خانواده یا دوستان سری به باغ انارشان میزنند و علاوه بر چیدن این میوه بهشتی روز خوبی را هم در كنار یكدیگر سپری میكنند.
برداشت انار تازه آغاز راه است، برخیها آن را به بازار روز میبرند، برخیها همان جا در باغشان یا به اصطلاح سر باغی میفروشند یا اگر باغشان به جاده اصلی شهر نزدیك باشد، كنار جاده میفروشند، عدهای هم انارهای درجه یك را جدا كرده و در انباری مخصوص نگهداری میكنند تا برای مصرف عیدشان استفاده كنند یا اینكه مطابق تقاضای بازار كم كم آن را عرضه كنند. خوزستانی ها از دیر باز سنت خشك كردن دانهها یا خود انار، گرفتن آب انار و یا پختن رب انار ترش یا شیرین را از یاد نبردهاند و این روزها شاید بوی رب انار را احساس كرده باشید. هر چند برخیها از انار شیرین هم رب میگیرند اما رب انار ترش و ملس كه مخلوطی از ترش و شیرین است رایجتر است.
برخیها هم ترجیح میدهند به جای دانههای انار، آب انار را چاشنی غذاهای خود كنند. بر اساس تحقیقات دانشمندان آب انار سلولهای سرطانی را كشف و آنها را از بین میبرد و 40 درصد نیاز روزانه انسان به ویتامین A را تامین میكند. اما این میوه بهشتی علاوه بر داشتن ویتامینهای A، B، E و C تقویتكننده اعصاب بوده و خاصیت خون سازی هم دارد. آنها كه به قول خودشان حوصله خوردن انار با دانه را ندارند یا آنها كه دندانی برای جویدن دانههای انار ندارند، ترجیح میدهند تا آب انار بخورند اما مغز و دانههای انار ملین هستند و گوشتهای فیبری درون آن رودهها را تمیز میكند.
برای فرآوری رب و آب انر، انار را دانه کرده و سعی میشود پوست داخلی و غلاف سفید رنگ داخل انار، با دانه ها مخلوط نباشد البته اگر در حجم بالا رب گیری می کنید و تهیه دانه انار خالص مشکل است، اگر کمی از غلاف های سفید با دانه ها مخلوط شد ایرادی ندارد. در قابلمه بزرگی، دانه های انار همراه آب را روی حرارت بگذارید زیر شعله را بلند کنید تا آب بجوشد سپس شعله را کم کنید و هر چند دقیقه انار را هم بزنید و با فشار ملاقه یا کفگیر به دانه ها سعی کنید آب دانه ها کاملا گرفته شود. هر از گاهی در حین جوشیدن، با گوشتکوب دانه ها را در قابلمه بفشارید تا آب از دانه خارج شود. این کار را ادامه دهید تا زمانی که حداکثر آب دانه ها گرفته شود. سپس محتویات قابلمه را از صافی رد کنید تا آب از دانه ها جدا شود. دانه ها در این مرحله سفید رنگ هستند و نشانه این است که آب آن ها تا حد ممکن گرفته شده است ولی برای آب گیری کامل، دانه های داخل صافی (تفاله ها) را مجددا در قابلمه جداگانه ای بریزید و با مقداری آب بگذارید بجوشد تا رب انار درجه 2 حاصل شود !
آب انار خالص را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. بایستی هر چند لحظه هم بزنید تا رب شما ته نگیرد چون در این مرحله آب سریعا تبخیر می شود. دقت داشته باشید رب انار مانند رب گوجه فرنگی زمان زیادی برای جوشیدن و غلیظ شدن نمی برد بنابراین بایستی مراقب باشید تا رب ته نگیرد و گر نه هم رنگ و هم طعم رب خراب می شود.
در اواخر غلیظ شدن رب، نمک را اضافه کنید تا فساد و کپک زدگی رب را به تعویق بیندازد. رب انار درجه 1 آماده است. طریقه انار چینی ، آب انار گرفتن و پخت رب انار بصورت تصویری تقدیم میگردد.