جهش تولید | چهارشنبه، ۳۰ مهر ۱۳۹۹

دانستنی هایی از خرما - تولیدات ویژه - نمایش محتوا

 

 

دانستنی هایی از خرما

Loading the player...

از نظر بهداشتی شستن خرما مانند هر میوه ای دیگری قبل از مصرف ضروری می باشد انواع میکروارگانیسم ها و آلودگی ها در نخلستانها وجود دارند که دلیلی برای شستن آن می باشد ولی نیازی به جدا کردن پوست آن نمی باشد سوال دیگری که پیش می آید این می باشد که چرا بعضی از خرماها ترش می شوند؟ خرما سرشار از قند می باشد و در صورتی که شرایط میکروارگانیسم برای آن فراهم باشد خرماهای نرم که دارای رطوبت بیشتری هستند نسبت به انواع خشک آن ها به سرعت تخمیر می شوند و طعم ترشیدگی می گیرند. و دلیل حشره زدن بعضی خرماها چه می باشد؟ خرما ها مانند سایر محصولات کشاورزی مورد حمله آفت های مختلف قرار می گیرند که از آفت های مهم خرما شپش دندانه دار و شب پره هندی می باشد.ارقام خشک خرما نسبت به ارقام تر بیشتر مورد حمله آفات قرار می گیرند چون حشرات روی اقلام خشک بیشتر مانند دیری رشد می کنند. شکرک زدن همان تشکیل کریستال یا بلورهای قندی می باشد و اگر خرما در یخچال نگهداری شود بروز این پدیده کمتر می باشد. به هر حال شکرک زدن ، فساد خرما تلقی نمی شود. شکرک فقط با ایجاد تغییراتی در بافت و ظاهر خرما کیفیفت آنرا از نظر مصرف کننده پایین می آورد. مصرف خرماهای ترش و وحشره زده توصیه نمی شود البته در صنایع تبدیلی می شود از خرماهای ترش شده و حشره زده هم استفاده کرد مانند کلوچه های موجود در بازار.