جهش تولید | شنبه، ۱۰ آبان ۱۳۹۹

روش های سالم سازی مواد غذایی - تولیدات ویژه - نمایش محتوا

 

 

روش های سالم سازی مواد غذایی

Loading the player...

از جمله روش های سالم سازی و نگهداری مواد غذایی می توان به روش های پاستوریزه کردن ، استریل کردن ، اشعه دادن ، خشک کردن ، نمک سود کردن ، دودی و منجمد کردن اشاره نمود از بین بردن میکروب های موجود در موادغذایی اعم از عوامل بیماری زا و یا غیر بیماری زا که میتواند به تفکیک هم انجام شود، همانند پاستوریزه کردن شیر که تنها عوامل یا میکروب های بیماری زای شیر از بین می روند یا روش استریلیزه کردن شیر که تمامی عوامل بیماریزا و یا غیربیماریزای موجود در شیر از بین برده می شوند. در بعضی از موادغذایی میکروب ها در حالت انتظار بوده و به محض اینکه شرایط آماده شود، شروع به رشد و تکثیر می کنند. نگهداری مواد غذایی پخته شده در خارج از دمای محدوده خطر(کمتر از هشت درجه سانتیگراد و بالاتر از دمای ۶۵ درجه سانتیگراد ) نیز از جمله روش های نگهداری موادغذایی است که مانع از رشد و تکثیر میکروب های فرصت طلب می شود محفوظ نگهداشتن ماده غذایی از آلودگی با ارگانیسم های بیماریزا یا مواد شیمیایی وکنسرو کردن برخی از موادغذایی نیز میتواند یکی از روش های این چنینی باشد. ظاهر، قوام، مزه و اجزای شیمیایی موادغذایی به واسطه تاثیر هوا، دما، نور، رطوبت و زمان دست خوش تغییر می شوند و این تغییرات باکنش آنزیمی و حضور مقادیر جزیی کاتالیست های معدنی نظیر مس و آهن شتاب می یابند. سرعت تغییر شیمیایی به ازای هر ۱۰درجه سانتیگراد افزایش دما، دو برابر می شودقرار گرفتن شیر در معرض آفتاب سبب میشود که طعم پیه بگیرد.