جهش تولید | چهارشنبه، ۳۰ مهر ۱۳۹۹

سمنو در سفره هفت سین - تولیدات ویژه - نمایش محتوا

 

 

سمنو در سفره هفت سین

سمنو در سفره هفت‌سین یکی از اقلام اصلی به شمار می‌رود . این ماده ی غذایی خوش طعم و لذیذ محصولی از گندم است كه با فرآوری و زحمت فراوان به دست می آید . برای پختن سمنو لازم است از گندم بهاره استفاده كرد . این گندم به همین نام و با رنگ قهوه ای كم رنگ در بازار یافت می شود . ابتدا باید گندم را به مانند درست كردن سبزه ی نوروزی در آب خیس كرد و پس از جوانه زدن گندم ، آنرا در یك ظرف مناسب پهن می كنیم . بعد از اینكه دانه های گندم رشد كرد و یك پوسته ی سفید رنگ از آن جوانه زد ، شیره ی آن را جدا كرده و به همراه آرد ، روی حرارت ملایم قرار داده و دائماً آنرا هم می زنیم تا رنگ آن قهوه ای شده و طعم پیدا كند . سمنو دارای خواص و ویتامین های بسیار زیادی از جمله ویتامین كا ، ایی ، آ ، فسفر ، پتاسیم ،‌كلسیم و نشاسته می باشد و مصرف آن برای درمان پوكی استخوان ، زنان باردار و شیرده مناسب است . این ماده مغزی در كشورهای ایران ، افغانستان و تاجكستان و در فصول مختلف سال ، خصوصاً در ابتدای بهار و به منظور استفاده در سفره های هفت سین درست می سود و به مصرف می رسد . سمنو در سفره ی هفت سین ، مظهر صبر و مقاومت و عضو عدالت و قدرت است.