جهش تولید | سه‌شنبه، ۶ آبان ۱۳۹۹

شیوه نگهداری تخم مرغ - تولیدات ویژه - نمایش محتوا

 

 

شیوه نگهداری تخم مرغ

Loading the player...

تخم مرغ تازه را می توان حدود 4 هفته در یخچال نگهداری كرد و تخم مرغ ها نیز باید مانند سایر مواد غذایی، تاریخ مصرف مناسبی داشته باشند. تخم مرغ ها را برای نگهداری شستشو نكنید زیرا راه ورود میكروب از طریق منافذ موجود روی پوسته باز می شود و آلودگی به داخل آن راه می یابد. لازم است تخم مرغ بلافاصله پس از خرید به یخچال منتقل شود و تخم مرغ های بسته بندی شده نیز باید با بسته اصلی آن در یخچال نگهداری شود. بهترین درجه حرارت نگهداری تخم مرغ در یخچال صفر تا 4 درجه سانتی گراد و رطوبت 85 درصد است. گرمای بیش از حد باعث تسریع كاهش كیفیت تخم مرغ می شود كه این امر موجب مخلوط شدن زرده و سفیده تخم مرغ می شود. سطح پوسته‌ تخم مرغ دارای روزنه های زیادی است و از این طریق بوی سایر مواد غذایی را به خود جذب می كند بنابراین برای جلوگیری از جذب بوی سایر مواد از طریق روزنه ها، بهتر است تخم مرغ ها را به صورت بسته بندی شده خریداری كرد و آنها را در یخچال نگهداری كرد. نگهداری تخم مرغ به مدت یك روز در دمای اتاق معادل با نگهداری آن به مدت یك هفته در یخچال است،تخم مرغ پخته را می توان یك هفته در یخچال نگهداری كرد و جهت نگهداری تخم مرغ باید قسمت پهن آن رو به بالا قرار گیرد، زیرا در غیر این صورت امكان مخلوط شدن زرده و سفیده وجود خواهد داشت. درب یخچال جایگاه مناسبی برای نگهداری تخم مرغ نیست چرا که تغییرات دمایی بالاست و ممکن است آلودگی روی دیگر مواد غذایی نفوذ کند. برای خرید تخم مرغ حتما باید سالم و شکستگی نداشته باشد و آلوده به فضولات نباشد و باید به تازه بودن و شرایط نگهداری آن توجه شود. در هوای سرد نگهداری تخم مرغ در فضای بیرون اشکالی ندارد ولی به محض گرم شدن هوا حتما باید در یخچال نگهداری شود زیرا نگهداری آن بیرون از یخچال کیفیت آن را پایین می آورد. برای نگهداری تخم مرغ در یخچال باید از ظروف سربسته استفاده شود. تخم مرغ ها در یک ردیف باید قسمت پهن آن رو به بالا باشد زیرا امکان مخلوط شدن زرده و سفیده وجود دارد. مخلوط شدن زرده و سفیده از نشانه‌های فساد تخم مرغ است و اگر فضای خالی درون تخم مرغ بیش از حد باشد احتمالا فاسد شده است. تخم مرغ پخته شده را می توان به مدت چهار روز تا یک هفته در یخچال نگهداری کرد.