جهش تولید | چهارشنبه، ۷ آبان ۱۳۹۹

غذا در فرهنگ مردم اندیمشک - تولیدات ویژه - نمایش محتوا

 

 

غذا در فرهنگ مردم اندیمشک

Loading the player...

- بهترین غذای محلی اندیمشک زیر برنجی می باشد در مراسمات عروسی و یا ختم گوشت گوسفند را آبپزمی کنند و چند تکه از آن گوشت را درون مجمه (سینی ) قرار می دهند و روی آن برنج می ریزند که حتما همراهش هم دوغ می باشد. - قورمه یا غذای چوپان( دو پیازه ) : زمانی که مهمانی سر زده بیاید و بخواهند برایش گوسفندی را سر ببرند گوشتش را ریز می کنند و با پیاز درون دیگ با حرارت سرخ می کنند.- چزنک: یک خمیر خیلی شل درست می کنند و آنقدر آن خمیر شل می باشد که با یک کاسه روی تابه می ریزند و روی تابه پهنش می کنند وقتی پخته شد ند توی یک تشت یا یک مجمه (سینی ) قرار داده روغن وشکر روی آن می ریزند. – خورشت ترشی یا خورشت میر عالی خونی : که با گوشت گوسفند و ترشی انار درست می شود. – برنج شله : برنج را وقتی که آبپز شد و حالت شل گرفت فقط یک مقدار روغن حیوانی بخاطر اینکه مزه داشته باشد روی آن می ریزند . – شکمبه : برنج را با پیاز و کشمش و زرشک را درون شکمبه گوسفند ریخته و با نخ و سوزن می دوزند و در کنار کله پاچه گوسفند قرار می دهند تا بپزد و آماده خوردن شود. – کماغینه : برای زنی که زایمان کرده با آرد و روغن درست می شود .و یا جوش جوش که با بازهم برای زنی که زایمان کرده گندم سرخ شده که آرد شده را با روغن و زیره و شکر درست می کنند.