جهش تولید | یک‌شنبه، ۱۱ آبان ۱۳۹۹

مصرف صحیح روغن - تولیدات ویژه - نمایش محتوا

 

 

مصرف صحیح روغن

Loading the player...

روغن نباتی به طور طبیعی به صورت مایع است كه آن را در كارخانه تبدیل به روغن جامد می كنند در فرآیند تبدیل روغن مایع به جامد ، اسیدهای چرب با هیدروژن اشباع می شوند . این اسیدهای چرب اشباع برای سلامتی مضرند و در لیست غذاهای خطرناک قرار می گیرند . علاوه بر این در این جریان تركیبات غیرعادی دیگری به نام اسیدهای چرب ترانس بوجود می آیند که در ایجاد سرطان نقش دارد. بنابراین با مصرف روغن جامد هر دو عامل خطر با هم وارد بدن می شوند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش می دهند . به همین دلیل مصرف روغن مایع به جامد ارجحیت دارد . هر چه میزان اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس كمتر باشد ، آن روغن از نظر تغذیه ای سالم تر است . بنابراین سعی کنید مصرف چربیهای اشباع ( جامد) در برنامه غذایی خود حذف کنید و از روغنهای غیراشباع نظیر روغنهای زیتون ، کانولا ( کلزا) آفتابگردان، ذرت ، سویااستفاده کنید. روشهای صحیح نگهداری روغن مایع : عواملی نظیر اكسیژن ، گرما ، نور و رطوبت بر روی چربیها اثر می گذارند . چربیها معمولا در مجاورت اكسیژن هوا اكسیده و فاسد میشوند . روغن های مایع به دلیل وجود اسیدهای چرب غیر اشباع در مقابل اكسیداسیون و فساد روغن حساس تر میباشد. نگهداری انواع روغن در محل های خشك و خنك، دور از نور ، رطوبت و گرما مسلما به حفظ كیفیت و طعم مطلوب روغن كمك نموده و آنرا سالم نگه می دارد . ● نكاتی درباره مصرف چربی و روغن: هیچ گونه آثار زنگ زدگی روی قوطی آن مشاهده نشود. ▪ هیچ گونه آثار نشت روغن در بسته بندی آن مشاهده نشود. ▪ در محل مرطوب نگهداری نشده باشد. ▪ در معرض مستقیم نور قرار نگرفته باشد.▪ در معرض حرارت و دمای بالا قرار نگرفته باشد. ۲) در منزل : ▪ به هنگام طبخ با روغن، از حرارت كم استفاده كنید. بهتر است تفت دادن با روغن کمتر را جایگزین سرخ کردن کنیم و برای این کار از روغن مایع مخصوص سرخ کردن که تحمل حرارت بالا را دارد مصرف کنیم و هیچ وقت روغن مایع معمولی را برای سرخ کردن استفاده نکنیم. ▪ برای سرخ كردن، از حرارت ملایم با مدت زمان كمتر استفاده كنید؛ زیرا حرارت بیش از حد سبب ایجاد بوی تند و زننده در روغن می‌شود. ▪ روغن سوخته بیماری زاست؛ از مصرف آن جدا خودداری فرمایید. ▪ روغنهای مایع را حرارت ندهید، مگر آنكه مخصوص سرخ كردن باشد. ▪ از مصرف مجدد روغنی كه حرارت دیده است پرهیز كنید. ▪ پس از هر بار مصرف ، در ظرف روغن را ببندید تا اكسیژن وارد آن نشود.